Quantcast

La sanitat catalana necessita aprovar els pressupostos d'aquest exercici

El conseller de salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín , ha explicat que és imprescindible que Catalunya tingui pressupost per a aquest exercici perquè això equivaldria a poder contractar més metges i més infermeres i, tam < strong> bé, a reduir les llistes d'espera quirúrgiques i diagnòstiques.

La Generalitat està pendent de disposar de 96 milions d'euros que van ser els que es van pactar amb la CUP en el pla de xoc elaborat per a reduir, entre altres inconvenients , les llistes d'espera.

el responsable de la sanitat público a catalana ha deixat clar que "en el cas que s'hagin de prorrogar els pressupostos les llistes d'espera no variaran , encara que tampoc s'incrementaran.

les demores en les atencions als pacients arribaven a la xifra de 153 mil persones a 31 de desembre del 2015. Són 16 mil les per nes que esperen de fa més de un any la requisitòria per a ser intervingut quirúrgicament. de tots aquests casos, 1.112 són malalts de càncer que, segons la conselleria, passen pel quiròfan en un termini màxim de dos mesos tal com es va comprometre el departament en assumir les seves funcions el passat mes de gener.

les demores s'acumula n en les persones que estan esperant la col·locació de pròtesi de genoll, pròtesi de maluc i cataractes.

< p> del total de les 153 mil persones, el 70% esperen una mitjana de 71 dies a realitzar-se la prova tecnològica que permetria als seus metges diagnosticar la malaltia que pateixen.

657 mil persones espera n una mitjana de 163 dies per ser visitades per un doctor especialista en les consultes externes hospitalàries

el conseller d'salut autonòmic ha assegurat que, en el cas que es aprovin els comptes del Govern, aquest estiu es podran reduir les llistes d'espera en 20 mil persones i es disminuirà a la meitat el temps de demora per als pacients que esperen la seva prova diagnòstica.

< p> en aquest cas serien 30 mil les persones que accelerarien l'accés al diagnòstic mentre que 300 mil hauria n visitat l'especialista en la meitat de temps del que ara han d'esperar.