Quantcast

L'heroi de Berlín, l'atleta que va trencar tots els esquemes de Hitler

Basada en fets reals, 'L'heroi de Berlín', que s'estrena el pròxim 15 d'abril als cinemes de tot Espanya, presenta la increïble història del mític atleta Jesse Owens. El colós de la velocitat va saltar a la fama durant els Jocs Olímpics del 1936, quan va deixar el planeta bocabadat amb unes marques espectaculars que van tirar per terra la teoria de la supremacia de la raça ària d'Adolf Hitler. 'L'heroi de Berlín' és un film apassionant sobre el valor, la determinació, la tolerància i l'amistat que porta a la gran pantalla la història d'aquest home que va lluitar per convertir-se en una llegenda olímpica.

'l'heroi de Berlín' segueix la pista de James Cleveland 'Jesse' Owens (interpretat per Stephan James de Selma). Corrien els temps de la Gran Depressió americana, i Jesse, a més d'estudiar i entrenar, bregava amb el pes de les expectatives familiars, la tensió racial que es respirava a la Universitat Estatal d'Ohio i la seva pròpia competitivitat.

a la facultat, Jesse coneix Larry Snyder (Jason Sudeikis), amb qui forjarà una gran amistat. Larry també serà qui entreni al jove velocista i l'ajudi a donar-ho tot sobre la pista. Gràcies al suport indestructible de Ruth Salomó (Shanice Banton), mare de la seva filla, les victòries de Jesse en les carreres universitàries donen els seus fruits: és elegit per representar a l'equip olímpic d'EE. UU.

Sempre que viatgin als Jocs de 1936, ja que el comitè olímpic nord-americà es planteja boicotejar la cita com a protesta contra Hitler. Els caps visibles del debat són el president del comitè Jeremiah Mahoney (l'oscaritzat William Hurt) i l'empresari industrial Avery Brundage (l'oscaritzat Jeremy Irons). Quan Brundage aconsegueix convèncer al comitè i EE. UU. confirma la seva presència en els jocs, Jesse es troba amb una situació racial i política molt complicada en arribar a Berlín amb els seus companys d'equip.

Mentre la realitzadora Leni Riefenstahl (Carice van Houten de Joc de Trons) es disposa a registrar els Jocs per a la posteritat sota la dura mirada dels oficials nazi, Jesse ratifica la seva voluntat de competir amb excel·lència i honor. Davant els ulls de tot el planeta, l'atleta va posar de manifest la història del racisme del seu país i l'opressió del règim de Hitler. Owens va demostrar que els èxits esportius tenen una enorme rellevància tant dins com fora de la pista, i va esdevenir un referent que segueix inspirant a milions de persones en l'actualitat.