Quantcast

Com és la tassa del vàter del futur

Com va explicar el proctólogo -metge especialista en l'aparell digestiu- Michael Frielich, l'ésser humà, morfològicament, "no va ser creat per seure en li vàter" . ¿I doncs? Aposentarnos com si estiguéssim asseguts al Teatro Real no és correcte, com repeteixen des de fa temps altres doctors. Una cosa és anar a l'estrena de 'La Traviata' i una altra molt diferent, necessària i insalvable, és defecar. I això últim portem fent-ho malament des de fa més de 400 anys quan John Hrington va inventar el vàter en 1591.

el 1964, el Dr. Henry L. Bockus va assegurar en el seu text 'Gastroenterology' que " la postura ideal per a la defecació és a la gatzoneta, amb les cuixes enganxats a l'abdomen "< / em>. I diversos estudis posteriors han corroborat aquest fet. Quan estem a la gatzoneta el múscul puborrectal, que arriba al recte i l'anus, es relaxa i es modela formant un angle d'uns 90 graus entre el recte i l'anus. Ben al contrari, a l'estar de peu, aquestes fibres musculars estan en tensió, pressionen el recte i dificulten el pas de la femta . Un complicació innecessària.

Així les coses, quan la ciència aporta una millora postural per a una funció tan necessària els diseñadpores de sanitaris haurien de tenir en compte. I aquest camí ja s'ha iniciat amb alguns prototips interessants. La primera opció, però, pot ser utilitzar la mateixa plataforma alta que fem servir per col·locar els peus sota l'escriptori quan escrivim a l'ordinador . Voilà! D'aquesta manera, amb la banqueta davant del vàter, elevem els genolls i adoptem una posició molt més beneficiosa.

Per la via de la sofisticació, per trobar un model que a més d'útil i saludable ens pugui ' vestir 'la cambra de bany, hem de tornar la mirada al vàter' Benestar ', dissenyat per tres estudiants de l'escola Saint Martins de Londres , que van guanyar el concurs convocat pel fabricant de sanitaris Dyno Rod en col·laboració amb la University of the Arts London per celebrar el seu 50 aniversari. Era molt simple: trobar la tassa de vàter de demà.

Així, es va demanar als graduats de Disseny Industrial i Disseny que consideressin per les seves creacions les qüestions de sostenibilitat, el medi ambiental, la salut i el benestar . El disseny guanyador 'Wellbeing Toilet' -Váter Benestar, en espanyol – dels graduats Elliot Ray, Pierre Papet i Sam Sheard, promou la posició del cos ergonòmica correcta, en un esforç per reduir el risc de càncer intestinal i hemorroides < / strong>, a més d'altres millors sensibles en el mediambiental com l'aprofitament i reciclatge d'aigües residuals.

(el prototip 'Benestar', apadrinat per la universitat britànica, recorda als actuals excusats però té menys alçada i algunes de les seves avantatges tecnològiques com el reciclatge, no salten a la vista)

Probablement no sigui el disseny definitiu però aquesta idea, com a base, girarà el futur inodor que tindrem a casa. Serà quan ens oblidem de més de 400 anys d'esforços i males deposicions.