Quantcast

Els 'Papers de Panama': Pilar de Borbó, Putin, Messi o Almodóvar van tenir societats ocultes

Pilar de Borbó , la tia del rei Felip VI, va mantenir una societat oculta a Panamà durant quaranta anys , concretament fins al dia en què el seu germà Joan Carles va abdicar com a monarca espanyol. Els 'Papers de Panamà', una important filtració en la qual han col·laborat una multitud de diaris a nivell internacional, asseguren que Pilar de Borbó va ser presidenta d'una Davantera Financera des de l'any 1974, rellevada en funcions de tresoreria amb el pas dels anys pel seu fill Bruno Gómez Acebo.

En aquesta llista de filtracions també hi ha personatges internacionals de rellevància com el president rus Vladimir Putin. En concret, un dels principals líders del món no surt directament amb noms i cognoms en l'informe però s'assegura que amics propers al polític van ser beneficiats amb contractes i concessions públiques amb xarxa 'offshore' amb un valor d'uns 2.000 milions de dòlars. El principal líder d'aquesta 'trama' seria Sergei Roldugin, un dels millors amics de Putin.

Fora de la política i la noblesa europea i internacional, els 'Papers de Panamà' també deixen noms importants. Leo Messi , perseguit ja per la justícia espanyola, apareix en els documents per haver adquirit una empresa panamenya el 2013 , segons assegura 'El Confidencial', per facturar així els seus drets de imatge a través d'un bufet d'advocats d'Uruguai . Altres jugadors com Gaby Heinze (ex Reial Madrid), Iván Zamorano o diversos jugadors que van passar per la Reial Societat entre 2000 i 2008 surten en aquesta llista 'negra'.

La cultura espanyola també queda marcada amb l'aparició en els documents de Pedro Almodóvar , que segons sembla, el 1991, va ser donat d'alta al costat del seu germà Agustín com apoderat d'una societat que va estar activa tres anys a les Illes Verges i que va ser gestionada directament per una empresa panamenya.