Quantcast

Una quarantena de cantaires de la Coral Rocafort participen en la tradicional cantada de caramelles

‘Jo no sé què té l’Andorra’, ‘La rosa del porc’ i ‘Sperpento’ han estat les tres obres interpretades per la Coral Rocafort de Sant Julià aquest diumenge al matí en la tradicional cantada de caramelles. Una quarantena de caramellaires -petits i grans- han començat el repertori a l’antiga Casa Comuna i han continuat pels carrers del casc antic, la plaça de Sant Antoni-Calonge i la plaça de La Germandat. Els veïns del poble s’han sumat a la tradició i han acompanyat a la coral escoltant els diferents temes tradicionals.

Un dels caramellaires de la Coral Rocafort que hi participa des de fa més de 50 anys, Josep Maria Manubens, ha explicat que les caramelles han canviat molt d’ençà que van començar. “Abans només cantàvem els homes i les dones preparaven el dinar de Pasqua”. D’altra banda, en els seus inicis s’implicava “tot el poble”, ha afegit Manubens. Tanmateix el caramellaire ha motivat al jovent de la parròquia a formar part d’aquesta tradició perquè així facin el relleu a la gent gran i la tradició no es perdi.