Quantcast

CG.- Ld'A denuncia que el creixement de la despesa està impossibilitant la capacitat de finançament del deute

El grup parlamentari liberal s'ha mostrat contundent amb la crítica al projecte de pressupost del 2016, i preocupat perquè «l'economia no funciona». En aquest sentit, el president del grup, Josep Pintat, ha explicat que consideren que les previsions d'ingressos són irreals i el ministre de Finances, Jordi Cinca, les intenta justificar per aconseguir quadrar els números i assolir els objectius de la regla d'or. Així doncs, el conseller general ha considerat prioritàries les inversions estratègiques, i ha recordat la seva postura contrària als diferents projectes pressupostats com ara l'heliport, el recinte funcional o The Cloud.

Tanmateix, els liberals han criticat que el marc pressupostari hauria d'haver tingut en compte la situació canviat del país marcant les directrius amb pressupostos equilibrats, i troben a faltar que el pressupost recollís l'ajust d'inversions a les necessitats del país, l'estimulació de la iniciativa privada, l'eliminació d'obstacles i la no generació d'incerteses. En aquest sentit, Pintat ha afirmat que «si no s'assoleix un creixement sostingut de l'economia controlant l'endeutament, difícilment podrem gaudir d'un bon nivell de benestar».

El grup parlamentari liberal, també s'ha mostrat preocupat per l'augment del dèficit, i asseguren que tot i l'augment d'inversió estrangera, es genera més dèficit i més endeutament «fins al punt d'haver d'utilitzar recursos d'Andorra Telecom».

Pintat ha estat especialment crític amb les despeses de personal, i ha lamentat que s'hagin superat els 100 MEUR, i assegura que «camuflen les retribucions dels alts càrrecs polítics».

Finalment, l'esmena a la totalitat presentada pels consellers liberals ha estat rebutjada tot i haver rebut el suport de tots els partits de l'oposició, i els 15 vots dels demòcrates en contra.