Quantcast

CG.- Cinca defensa que el pressupost del 2016 «acompanya i ajuda a accelerar» la recuperació econòmica

Cinca ha posat de manifest que a l'hora d'elaborar aquest pressupost s'han tingut en compte tres factors. D'una banda, «la crisi de BPA, que ha fet introduir una dosi de prudència en les previsions d'ingressos». D'altra banda, «la consolidació de la recuperació econòmica en la major part dels sectors econòmics, i els reptes de futur de dos sectors importants, com el bancari i la indústria del tabac». Finalment, també s'ha hagut de tenir en compte l'entrada en vigor de la Regla d'or.

Tot i aquests condicionants, Cinca ha remarcat que «la recuperació és una evidència, però també és evident que aquesta recuperació és lenta». En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que el pressupost d'aquest 2016 ajudarà a aquesta recuperació, «donant suport a l'economia productiva i assegurant que cap ciutadà es queda al marge».

A l'hora de defensar les grans línies del pressupost, Cinca ha destacat a diverses qüestions a grans trets, com ara l'increment de les despeses de personal, per tal que l'administració «ofereixi uns serveis de qualitat», el fet que s'hagi doblat les aportacions a turisme, la consolidació de l'ADI com a principal motor del procés d'obertura econòmica, la destinació de més de 48 milions d'euros a inversions reals, la contribució a la implantació del MAAS o l'increment de la partida destinada a cultura.

El grup demòcrata creu que el pressupost garanteix el «canvi estructural de model de país»

Per la seva banda, des del grup parlamentari demòcrata, la consellera Meritxell Mateu ha destacat que aquest pressupost garanteix el mantenirment del «canvi estructural de model de país» i que té per objectiu «la contenció i la reducció del deute públic». Mateu ha destacat que les despeses correns han disminuït globalment en un milió d'euros, i ha volgut agraïr «el tímit esforç de contenció». En aquest sentit, la consellera demòcrata ha volgut felicitar al Govern perquè «malgrat la necessitat de contenció pressupostària, s'incrementen en gairebé un milió d'euros les partides socials».