Quantcast

Juan Pedro Luna guanya el concurs de l'Andorra Sax Fest

L’espanyol Juan Pedro Luna –estudiant del Conservatori d’Amsterdam- ha estat l’escollit pels membres del jurat a endur-se el primer premi del concurs de la 4a edició de l’Andorra Sax Fest. L’Orquestra Nacional Clàssic d’Andorra (ONCA), entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, igual que l’any passat ha acompanyat als sis saxofonistes finalistes -Andreas Mader, Sílvia Sanagustín, Dineke Nauta, Juan Pedro Luna, Jan Gricar i Raquel Paños- durant les actuacions. Els sis candidats han interpretat l’obra ‘SHAMS, concert per a saxòfon alto i onze instruments’, de Jean-Denis Michat.

El cap de comunicació i disseny d’imatge de l’organització, Jordi Llorens, ha explicat que segons els experts les peces del concurs eren “molt complicades” i aquest fet ha motivat a presentar-se només 35 saxofonistes però «de molt alt nivell». De fet, el guanyador del concurs ha assegurat que els concursants estaven molt ben preparats però Luna ha afegit «qui no arrisca, no guanya».

Llorens ha fet un balanç molt positiu de la quarta edició i ha explicat “cada any hem pujat un graó molt gran i hem tingut una molt bona resposta”. En aquest sentit, “hi ha molta gent de fora d’Andorra que ja coneix l’Andorra Sax Fest”. Tanmateix, pels músics aquesta ja comença a ser una cita “obligada”, ha afegit Llorens. I, de fet, el guanyador del concurs ha explicat que potser aquest és un dels concursos més importants del món.

Pel que fa les dates de l’Andorra Sax Fest, Llorens ha assegurat que són “encertades” perquè es fan accions al carrer en plena Setmana Santa i això dóna «molta difusió». De fet, com a xifra curiosa, Llorens ha explicat que durant aquesta setmana han augmentat 200 seguidors al ‘Facebook’. Tot i així, el “boom mediàtic el vam tindre l’any passat”, ha afegit l'organitzador.

D’altra banda, enguany han incorporat el concurs al carrer com a novetat i Llorens ha exposat que aquesta activitat “seguríssim que l’any vinent es tornarà a fer perquè ha funcionat molt bé”.

L'Andorra Sax Fest 2016 ha posat el punt final amb el concert de cloenda de Jazz a càrrec de Baptiste Herbin al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.