Quantcast

Enrique Ortiz, empresari de la 'Gürtel', admet que va finançar el PP valencià

Malgrat que havia clars indicis que s'havien produït irregularitats, fins al moment, cap empresari havia confirmat la seva participació en la trama Gürtel, la trama corrupta del Partit Popular a València. Una situació que ha canviat després que Enrique Ortiz, important contractista alacantí, hagi reconegut en els tribunals que va formar part dels grups que van participar en la finançament il·legal de la formació política el 2007 i 2008.

Ortiz ha confirmat que va abonar prop de 350.000 euros en factures falses al PP valencià per obres que no es van realitzar. Per què ho fa ara? El seu objectiu és que se li rebaixi la petició de condemna de quatre anys de presó a un any i tres mesos per "confessió tardana dels fets" . En aquesta trama, l'empresa Enrique Ortiz i Fills Contractista d'Obres rebre factures falses d'Orange Market , el centre de la trama d'aquests serveis no executades, ja bé amb pagaments amb diners en circulació, és a dir, "A" (o Alacant), com també ho deien, o amb diner negre , "B", conegut com "Barcelona".

amb aquest entramat, Orange Market rebia tota la informació i paperassa per gestionar les donacions i donar-los un gir perquè les empreses contractants semblés que no facturaran en el Partit, cosa que està prohibida en la Llei Electoral.

Segons publica el diari 'el Mundo', Ortiz podria no ser l'únic que confessés l'existència d'una caixa 'B' a València i altres set implicats per la justícia en Gürtel podrien revelar els treballs falsos que van fer al PPCV i que van sumar molts diners en la campanya electoral de 2007 i 2008 perquè Barberá i Camps aconseguissin diverses majories absolutes a la Ciutat del Túria ia la Comunitat, respectivament.