Quantcast

Saboya tracta amb el secretari general del CE l'articulació d'accions en matèria de migració

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, acompanyat de la representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa, Esther Rabasa, s’ha reunit aquest dijous al matí a Estrasburg amb el secretari general d’aquest organisme, Thorbjorn Jagland, amb el qual ha conversat al voltant de la necessitat comuna d’articular accions enfront dels nous reptes en mate'ria de migracio' a la regio' europea. Tambe' han pogut abordar aspectes amb què es treballa de manera conjunta, com so'n el pla d’accio' sobre la lluita contra l’extremisme i la radicalitzacio' que condueix al terrorisme o el pla d’accio' sobre la construccio' de societats inclusives. Un altre dels punts de la trobada ha estat el repte que afronten els estats membres per mantenir la independe'ncia i la imparcialitat del sistema judicial. Finalment Saboya i Jagland han pogut fer el punt previ de preparacio' de la reunio' ministerial del Consell d’Europa que se celebrara' a Sofia el pro'xim 18 de maig, segons informen des de l’Executiu.

El ministre d’Afers Exteriors tambe' ha tingut l’oportunitat de trobar-se, durant el mati', amb el director general dels Drets Humans i de l’Estat de Dret, Phillipe Boillat, amb el qual ha comentat i revisat les conclusions del monitoratge que el Consell d’Europa aplica a Andorra com so'n les avaluacions del Greco o de la Carta Social Europea i han pogut fer seguiment dels diferents convenis que Andorra te' pendents de signar i/o ratificar.

D’altra banda, ha mantingut una reunio' amb la directora general de Democra'cia, Snezana Samardzi-Markovic, que ha servit per seguir temes relacionats amb l’educacio' a la ciutadania democra'tica, que des d’Andorra es va impulsar especialment durant la preside'ncia del Consell de Ministres del Consell d’Europa, i del seguiment que sobre aquest tema es fa amb altres organismes internacionals, com so'n les Nacions Unides o la Iniciativa Global per a l’Educacio' en Primer Lloc (GEFI). En aquest sentit, Saboya ha informat a Samardzi-Markovic de la celebracio' de la ministerial d’Educacio' prevista a Andorra en el marc de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). El ministre tambe' ha confirmat a la directora general de Democra'cia la participacio' d’Andorra en la confere'ncia de ministres d’Educacio' que se celebrara' pro'ximament a Brussel·les.

A primera hora de la tarda Saboya s’ha entrevistat amb el comissari dels Drets Humans, Nils Muiznieks. Ambdo's han tractat sobre temes d’intere's comu' i han fet una revisio' dels aspectes globals que el comissariat treballa amb els pai'sos membres. Muiznieks ha expressat a Saboya la seva voluntat de visitar Andorra durant el seu mandat, tal com ja va fer el seu predecessor. Tambe' durant la tarda, el ministre d’Afers Exteriors s’ha trobat amb la secreta'ria general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Battaini, per fer seguiment de quins so'n els convenis prioritaris pendents de signar o ratificar referents a temes com la cibercriminalitat, els protocols per a la prevencio' del terrorisme o els convenis relatius a l’assiste'ncia administrativa mu'tua en mate'ria fiscal. Finalment, durant la tarda, esta' previst que el ministre d’Afers Exteriors mantingui una visita de cortesia amb el president del Tribunal Europeu de Drets Humans, Guido Raimondi.