Quantcast

La Generalitat promociona l'gastronomia autòctona

L'objectiu de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 és promoure la gastronomia catalana, el turisme gastronòmic i els productes agroalimentaris catalans com sectors estratègics de Catalunya i element us essencials de la identitat de aquesta comunitat .

Catalunya va rebre la disposició tinció de Regió Europea de la Gastronomia 2016 en un acte que va tenir efecte l'any passat a la ciutat portuguesa de Ponte do Lima.

Aquesta nominació la va fer la Plataforma de Regions Europees de la gastronomia. la destinació catalana va basar la seva candidatura a la definició d'un repte: destacar la gastronomia a partir de l'eix cuina- producte-territori, com a vector de promoció dels productes agroalimentaris catalans, com a factor de singularització i valoració turística i reforç de la pròpia identitat.

Algunes de les accions promocionals previstes més destacades són .: Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a les explotacions agrícoles i ramaderes i promocions especials per passar el cap de setmana en allotjaments rurals i en hotels gastronòmics.

"Som gastronomia Tour", presentacions gastronòmiques amb showcooking i projecció del producte enogastronòmic i n Estocolm, Bordeus, Milà, Madrid, Berlín i Londres dirigits a operadors especialitzats, prescriptors i mitjans de comunicació.

sopar de les estrelles. : homenatge als xefs que han projectat al món la gastronomia català a, amb un sopar el Dia Mundial de Turism o on els principals cuiners catalans seran convidats a un sopar cuinat per tots els xefs de Catalunya que estan reconeguts amb dos i amb tres estrelles Michelin .

Mercat de Escapades .: un espai expositiu per a l'oferta turística especialitzada en gastronomia i propostes d'interior i de muntanya, dirigit al públic barceloní.

Buy Catalunya, un workshop vinculat a gastronomia i Ecoturisme, amb la participació de 170 touroperadors dels principals mercados.: Alemanya, Suïssa, Benelux, Estats Units, França, Israel, Itàlia, Països Nòrdics, Països de l'Est, Regne Unit i Sud-est asiàtic.