Quantcast

Decomissen tabac de contraban valorat en més de 31.000 euros durant el primer trimestre

L'actuació més destacada del trimestre va tenir lloc el passat 11 de març a la frontera francoandorrana, i s'hi van veure implicats sis vehicles amb matrícula francesa. La Duana va organitzar un dispositiu de control a la RN22, dins la franja duanera, en el tram entre la rotonda de la sortida del túnel d'Envalira i la Duana de Porta. Els fets van tenir lloc cap a les 20 hores quan agents de la Unitat de frau duaner van adonar-se que diversos vehicles que es dirigien cap al control, feien mitja volta i es dirigien a gran velocitat cap a la vila del Pas de la Casa.

Els agents s'hi van desplaçar i van localitzar els quatre vehicles constatant que en la part posterior duien diversos embalums de tabac preparat per ser transportat il·legalment per la frontera. Els agents van aixecar quatre expedients sancionadors per infracció de contraban, i van decomissar els vehicles i el tabac, que consistia en 6.830 paquets de diverses marques valorats en 11.975,60 euros.

A continuació, els agents van detectar dos vehicles sospitosos que es dirigien cap a la duana de Porta, i que en veure el dispositiu de control van donar mitja volta escapant cap al Túnel d'Envalira. Els agents van iniciar una persecució que va finalitzar al peatge del túnel quan van fer aturar els vehicles sospitosos. En el control dels vehicles els agents van constatar que duien al maleter diverses bosses de viatge amb tabac. La Duana va decomissar els vehicles i el tabac (2.420 i 1.280 paquets de diverses marques) i va imposar dues sancions d'imports de 4.560,30 euros i 2.557,80 euros respectivament.

Durant el mateix trimestre, la Duana també va imposar dues sancions de 3.005,06 euros a dos comerços del Principat per infracció lleu en efectuar transport de mercaderies sensibles sense l'autorització corresponent.