Quantcast

Espot justifica el retard del codi de procediment civil per la necessitat de consensuar-lo

El ministre recorda que al setembre del 2012 es va constituir una comissió d'experts per elaborar un avantprojecte de llei del codi de procediment civil i el desembre del mateix any es van iniciar els treballs de la comissió. A les reunions mensuals hi assistien els membres de la comissió d'experts i, segons la seva disponibilitat, quatre representants de l'Administració de Justícia i el Ministeri Fiscal, un representant del Ministeri de Justícia i Interior i dos representants del Col·legi d'Advocats. A les reunions es debatien els articles de l'avantprojecte i eren validats o modificats. Les trobades van finalitzar el 28 de novembre del 2014.

Aquestes reunions van fer allargar el calendari inicialment previst per la complexitat i l'abast de la llei, que segons s'assenyala en la resposta publicada pel butlletí del Consell General, comptarà amb uns 400 articles, a més d'implicar la modificació o derogació de moltes lleis vigents, motiu pel qual s'ha volgut que sigui un text “debatut àmpliament i consensuat al màxim possible”. 

El ministre recorda que un cop tancat el text, és el torn del Ministeri de Justícia i Interior d'analitzar-lo i revisar-lo, una tasca que s'ha dut a terme durant el 2015. En aquest sentit, es recorda que s'ha hagut de compatibilitzar aquesta tasca amb l'elaboració d'uns altres vuit avantprojectes de llei que s'entraran a tràmit en els propers mesos. Finalment, un cop enllestida la revisió, el ministeri té previst fer una nova consulta als diferents operadors jurídics.