Quantcast

La Cerdanya, 31 de març 2016: UNA MONEDA SOLIDÀRIA PER TENIR CURA DE L'ENTORN

El complex hoteler Cerdanya Resort, situat a Prullans, ha posat en marxa una iniciativa solidària per fomentar conductes que beneficiïn el medi ambient. Ha creat una moneda, anomenada social cerdà, amb la qual premia tots aquells visitants que, per exemple, comparteixen cotxe o reutilitzen les tovalloles. Un cop reben aquestes monedes solidàries, són els mateixos allotjats els qui decideixen a quina ONG o a quin projecte social volen destinar-les. Des del moment en que arriben al complex, els clients poden aconseguir social cerdans de moltes maneres.

Una vegada disposen d’aquestes monedes solidàries, amb un valor de vint-i-cinc cèntims d'euro per peça, les han de dipositar en alguna de les tres urnes col·locades a la recepció, cadascuna de les quals es destina a una ONG. D’aquesta manera, s’aconsegueix la implicació total del client: primer, a l’hora d’aconseguir-les i, després, en l’elecció del projecte on vol col·laborar.

L’últim pas el fa Cerdanya Resort, bescanviant les monedes de fusta per euros i lliurant el total recaptat a les entitats beneficiades. La iniciativa es va posar en marxa aquest Nadal i, amb aquest temps, s’han recollit més de 450 euros i s’ha aconseguit involucrar els clients en la preservació de l’entorn. Des del complex es plantegen mantenir-la al llarg de l’any i animen la resta d’hotels, càmpings i cases rurals de la comarca ha posar en marxa propostes d’aquest tipus.

Durant el primer trimestre de la iniciativa, les ONGs escollides han estat el Casal dels Infants, el centre públic Creaf d'investigació en ecologia terrestre i La Marató de TV3, tot i que aniran canviant cada cert temps.

Parlen al vídeo: DAVID ISERN, GERENT CERDANYA RESORT – BLAU, CLIENTA