Quantcast

Colau denuncia la inacció del Govern d'Espanya amb els refugiats

Les diferents administracions catalanes h an acordat arribar fins a les últimes conseqüències davant el drama dels refugiats i el que, al seu entendre, és la indolència del Govern de Españ a per intentar resoldre aquesta tragèdia humana.

el consistori barceloní, el Govern de la Generalitat, a través de diferents conselleries, i les quatre diputacions provincials han evidenciat el seu malestar davant la inacció de l'executiu en funcions que presideix Mariano Rajoy i han anunciat la seva intenció de recórrer a altes instàncies judicials i penals en l'àmbit internacional.

Per a aquestes administracions resulta inadmissible el bloqueig que porta a terme el Govern de l'Estat davant la predisposició dels representants de la sobirania catalana a acollir a unes persones que fugen de la guerra i de la misèria.

l'alcaldessa de Barcelona, ??< strong> Ada Colau, ha expressat la seva intenció de denunciar l'Estat espanyol davant d'Europa i, de fet, dimarts que ve participarà a Brussel·les en una reunió amb diversos comissaris europeus, entre els mateixos l'encarregat de la Immigració, Dimitris Avramopoulos . Al costat de Colau hi seran presents els alcaldes de 10 ciutats europees.

Per Colau és inqüestionable la decisió d'acudir a les altes instàncies penals i judicials internacionals per denunciar la ausenci a d'acció del Govern d'Espanya davant d'una realitat que afecta tots

l'any passat van ser 1.371 les persones que es van acollir a Catalunya a l'estatus de refugiats. La majoria provenien d'Ucraïna i, en segon terme, també de Síria.

al gener i febrer ja són 600 els refugiats que han arribat al territori pels seus propis mitjans. En aquesta direcció Ada Colau ha expressat que l'ajuntament de la capital catalana ha ampliat els recursos per acollir aquest contingent i humà per la senzilla raó que s'ha triplicat el nombre de persones que ho necessiten. < / p>

les diferents administracions catalanes tenen ara la voluntat d'aprofundir i n els mecanismes d'integració de les persones que arriben a Catalunya.