Quantcast

Els assalariats aportaran un 1% més del seu salari a la branca general a partir d'aquest abril

Tal com va anunciar el cap de Govern, Toni Martí, durant el debat d'orientació política del passat mes d'octubre, les cotitzacions a la branca general augmenten un 2%. Aquesta mesura, que parteix d'una modificació a la Llei de la seguretat social però que s'aplica per l'entrada en vigor de la Llei del pressupost 2016, serà vigent a partir d'aquest divendres, 1 d'abril. Així, ja a les nòmines d'aquest mes d'abril, l'assalariat aportarà un 1% més del seu salari a la branca malaltia. L'altre 1% l'aportarà l'empresari.

Tal com ha recordat la Caixa Andorrana de la Seguretat Social a través d'un comunicat, si fins al 31 de març d'aquest any l'assalariat aportava un 5,5% del seu sou a la branca general, ara n'aportarà un 6,5%. Així mateix, l'empresa passa d'aportar un 14,5% a un 15,5%.

Els percentatges de cotització també queden modificats en el cas de les persones que treballen per compte propi. L'increment també és de l'1%, de manera que ara aportaran un 22%.

D'altra banda, amb l'entrada en vigor del pressupost, s'aplica una altra modificació, relacionada amb l'ampliació del grup de persones que poden ser beneficiàries d'un assegurat directe de la CASS. Així, les persones entre 18 i 25 anys que no siguin estudiants, poden continuar sent beneficiaris dels seus pares i, per tant, continuar tenint cobertura mèdica a través de la CASS, sempre que estiguin inscrites al Servei d'Ocupació.