Quantcast

Investidura: Ciutadans tria elecions abans que un govern amb Podem

Albert Rivera no vol veure a Podem en el govern sota cap concepte. La seva postura sembla fèrria i decidida. El líder de Ciutadans demana l'abstenció del partit de Pablo Iglesias per fer viable el seu pacte amb Pedro Sánchez, però no ho considera condició suficient per assegurar la governabilitat d'Espanya. I creu tenir la solució a l'equació: Si el PP no s'incorpora al projecte del PSOE i de Ciutadans, el 26 de juny se celebraran eleccions generals anticipades, va dir Rivera a la nit de aquest dimecres.

"Unes eleccions anticipades serien males per a Espanya, però hi ha una cosa pitjor, que és un mal govern per a Espanya" , va dir el líder de Ciutadans sobre la possibilitat de que Podem arribi al govern. "Un govern d'Espanya amb l'economia en mans de Podem, amb el model grec o veneçolà en l'econòmic, amb Podem demanant referèndums a Catalunya, Galícia o País Basc, o pujant els impostos als espanyols, seria un desastre econòmic i per a l'estabilitat política ", ha afegit durant una entrevista a Telecinco. "Un mal govern per a Espanya no ho vull" , ha insistit . "No hi haurà Govern, ni bon Govern, si el PP, per activa o per passiva, no s'asseu a la taula. És de sentit comú. Hi ha un problema no només d'investidura, sinó de governabilitat. Si el PP no s'asseuen a la taula, anem de cap a unes noves eleccions ".

en Ciutadans creuen que qualsevol iniciativa d'un govern amb Podem està condemnada al fracàs. ¿La raó? el Bloqueig popular al Senat. El PP té majoria absoluta a la cambra alta, el que els fa decisius, per exemple, davant la hipotètica reforma constitucional. A més, és el partit amb més diputats al Congrés (122), el que li permetria pressionar un Executiu en minoria. Albert Rivera vol que la pròxima legislatura sigui la de les grans reformes , i la suma de PSOE, Ciutadans i Coalició Canària no arriba per sostenir el pla.

Rivera va signar al febrer un pacte de govern amb Sánchez que recull més de 200 mesures. El líder de Ciutadans i el del PSOE han coincidit aquest dimecres a assenyalar la vigència del seu acord i en situar-lo al centre de qualsevol negociació per formar govern. Després de la reunió entre Sánchez i Iglesias, que ha obert la possibilitat a una negociació a tres bandes, Rivera ha reconegut les cessions del secretari general de Podem, però les ha explicat com la conseqüència de la crisi interna d'aquest partit .

"No ha canviat res. No crec que Iglesias en un mes hagi canviat d'opinió", ha dit el president de Ciutadans. "ha canviat la crisi interna, que afebleix el seu lideratge, i les enquestes, que indiquen que Podem és el partit que més perd ", ha argumentat. " el que han canviat són les enquestes, en les que perden molts suports, i la crisi interna en Podem ", ha recalcat.