Quantcast

Miguel Dantart presenta 'Atlántida' en Galileu Galilei, una col·lecció de contes fantàstics

El proper dimarts 5 d'abril, a les 21 hores , el cantautor madrileny Miguel Dantart presentarà a la Sala Galileu Galilei el seu treball més personal: 'Atlàntida', una col·lecció de contes musicals on tenen cabuda cases encantades, puces dissidents, vampirs retirats, amors prehistòrics, civilitzacions perdudes …

Acompanyat al violí per Manu Clavijo , durant hora i mitja el cantautor va fent aparèixer personatges fantàstics en les seves cançons, com ara: 'la puça', la història d'un insecte holometábolo "amb l'esperit de Don Quixot", que s'allibera de la domesticació; 'Neandertal', un vell familiar comú que viu una història d'amor prehistòric amb una sapiens a l'Europa de fa 40.000 anys; o 'Atlàntida', una cançó que explica la història d'una nena que presència l'enfonsament de la llegendària civilització perduda, i que li dóna nom a l'àlbum.

Amb 'Atlàntida' tornen les cançons que expliquen històries , recollint l'herència trobadoresca i apropant-la a un costumisme màgic. Són cançons per escoltar que ens transporten a llocs impossibles, però en situacions quotidianes. Amb les guitarres, un loop station i unes petites percussions, Miguel Dantart crea suggerents ambients sonors embolicats en eclèctics patrons rítmics i harmònics , que ens acompanyen en un viatge cap al món de la imaginació i la fantasia, el món dels que veiem la vida amb els ulls d'un nen.

Després dels anteriors treballs -'Miguel Dantart '(Polydor 1997) i' Bipolars '(Naïve 2003) – torna aquest original autor amb 'Atlàntida', el seu primer treball autoeditat. Està inspirat en històries amb personatges fantàstics que ens fan reflexionar sobre la nostra vida quotidiana, la humilitat, la voluntat, els somnis, l'amor, la nostàlgia o l'esperança. 'Atlàntida' és un món independent que balla a la frontera entre la ficció i la realitat.

L'àlbum ha estat produït i arreglat per Miguel Ángel Collado, director musical entre d'altres de Manolo Tena, Manzanita, Nacho Cano, Sergio Dalma o Pablo Alborán. Miguel Ángel Collado i Miguel Dantart ja van treballar junts en el primer àlbum del cantautor i un cop més, el mestre ha tornat a donar en la diana dels arranjaments musicals, incorporant sons que ambienten la narració musical, com ara llaüts medievals, veus psicofòniques, percussions corporals o inquietants theremines. En la gravació del disc, hi han participat músics com Manu Clavijo (violí), Ludovico Vagnone (guitarres elèctriques), o les espectaculars veus de Celia Vergara. La portada del disc, inspirada en el seu títol, ha estat realitzada per Gonzalo Jerez "El Selenita".

'Atlàntida' ha estat distribuït per La Cúpula Records i es pot escoltar en les principals plataformes digitals, entre elles :

SPOTIFY : https://open.spotify.com/album/21iNxPxQJAj2ThyXQTVXrL

I-TUNES: https://itunes.apple.com/es/album/atlantida/id1039847490