Quantcast

CM.- El Govern aprova el segon programa d'emissió de deute públic

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat, aquest dimecres en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el Govern aprova el segon programa d’emissió de deute públic d’Andorra i a l’empara d’aquest programa l’emissió de deute públic a llarg termini per un total de 100 milions d’euros en la modalitat de bons.

El primer programa d’emissió de deute públic d’Andorra del 4 de desembre del 2013, actualitzat i complementat, ha permès dotar les emissions de deute públic vigents, que el Govern ha emès a l’empara del programa esmentat, d’unes característiques que les fan homologables i elegibles tant per part d’inversors nacionals com internacionals. A més, també ha permès donar continuïtat a l’objectiu d’anar traspassant part del finançament bancari del dèficit públic a un finançament a través de l’emissió de bons.

Mitjançant el Decret del 4 de desembre del 2013, l’executiu va aprovar el fullet base que dóna suport al primer programa d’emissió de deute públic del Principat d’Andorra, actualitzat i complementat – per mitjà dels Decrets del 24 de setembre del 2014, del 25 de març del 2015 i del 23 de març del 2016- de fins a un màxim de 680 milions d’euros. D’altra banda, el Govern ha aprovat mitjançant aquest Decret, en línia amb els estàndards exigits a escala internacional, que ofereix cobertura a un nou programa d’emissió de deute públic de fins a un màxim de 715 milions d’euros. Aquest programa està destinat a refinançar el deute vigent de 680 milions d’euros emès a l’empara del primer programa d’emissió, i a formalitzar-ne de nou per 30 milions d’euros.

El Decret de l’emissió entrarà en vigor el divendres 1 d’abril del 2016, la data límit de formalització prop de les entitats bancàries de les sol·licituds de subscripció per part dels inversors elegibles serà el dilluns 11 d’abril del 2016. L’emissió es farà efectiva el 13 d’abril, la liquidació de la subscripció el dia 15 del mateix mes. La data de venciment està fixada el 13 d’abril del 2018.

D’altra banda també aprova posar en circulació una emissió de bons, assegurada en la totalitat per un conjunt d’entitats financeres andorranes, per un import nominal de 100 milions d’euros i així permetre refinançar l’emissió que venç el 15 d’abril d’un import de 70 milions d’euros.