Quantcast

La Cerdanya, 29 de març 2016: ELS FORMATGES I LÀCTICS DEL PIRINEU ES DONEN CITA A ALP

Alp ha acollit aquest cap de setmana la 5a edició de la Mostra de Formatges i Productes Làctics de Cerdanya i l’Alt Urgell, on els productors del territori han donat a conèixer els seus formatges, matons, iogurts i quallades. Durant els dos dies, els carrers de la localitat s’han omplert de paradetes i han estat molts els que han decidit apropar-s’hi per tastar aquests productes de proximitat, i també d’altres com els embotits o els naps. Paral·lelament, s’ha organitzat una conferència al teatre municipal sobre els formatges de llet crua i un maridatge amb formatges i vins.

Pel que fa al concurs, el primer premi se l’ha emportat el ‘Mdg 1060’ de ‘El Molí de Ger’, el segon classificat ha estat ‘L’Orc’ de la Vall de Meranges i el ‘Rumbau’ de l’Oliva ha tancat el podi. El millor producte làctic ha estat el Mató de La Reula.