Quantcast

Desavinences entre Junts pel si i la CUP

Tres mesos després del pacte entre les forces sobiranistes que va servir perquè pogués ser investit com a President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i perquè es formalitzés un govern a Catalunya, han aparegut les primeres diferències entre Junts pel si i la CUP .

Mentre la formació d'extrema esquerra pretén que els pressupostos de la Generalitat girin més a la esquerra, siguin més socials , els membres del Govern han demanat a aquesta formació que faci un esforç per tirar endavant amb aquests comptes que són les que permeten les arques de la Generalitat.

També els diputats de la CUP són partidaris d'accelerar la desconnexió amb Espanya . Des Junts pel sí s'assegura que s'estan seguint els terminis que s'havien marcat en l'acord d'investidura i que és impossible accelerat rar el procés cap a la independència de Catalunya.

El coordinador general d'Democràcia i Llibertat al Congrés dels diputats, Francesc Homs, ha recordat als diputats de la formació anticapitalista que cal respectar els acords i que no es pot demanar trepitjar més l'accelerador en l'acció de govern.

Des de l'oposició, el dirigent democristian o Ramon Espadaler i la portaveu dels socialistes catalans, Eva Granados, han coincidit en què Junts pel si i la CUP ja han traslladat a les institucions les seves desavinences.

la portaveu socialista, Eva Granados, ha incidit que en relació a l'admissió a tràmit de la CUP que demana concretar la desconnexió amb Espanya el PSC insisteix que no sap què és el que està passant a Catalunya.

el PSC reprova públicament les actituds dels socis del Govern que, al seu entendre, i stán portant a la Generalitat, a Catalunya i als catalans a un carreró sense sortida.

els socialistes catalans detallen la necessitat d'aprovar una reforma en clau federal de la Constitució per satisfer les ànsies d'autonomia de Catalunya.