Quantcast

Errejón: "No comparteixo totes les decisions de Pablo Iglesias"

El portaveu parlamentari de Podem, Íñigo Errejón , ha admès avui que no comparteix la decisió del líder del partit, Pablo Iglesias , de destituir el secretari d'Organització de la formació, Sergio Pascual , si bé ha reconegut que la va prendre en exercici de les seves competències.

en les seves primeres declaracions públiques després aquell cessament, Errejón ha explicat que tot i que no comparteix "totes les decisions" del seu secretari general, Esglésies segueix sent el màxim dirigent del partit i segueixen "treballant junts en el fonamental" < / em>, és a dir, aconseguir un govern de canvi i de coalició, que és l'objectiu per al que van rebre cinc milions de vots en les passades eleccions.

el número dos del partit ha admès també en roda de premsa al Congrés que després de la crisi interna, que ha atribuït a " tensions organitzatives" , les últimes setmanes no han estat senzilles i que el silenci públic que ha mantingut en els últims dies li ha servit per "elevar les mires" i madurar davant decisions encara pendents.

El que no han existit, ha assegurat, són diferències ideològiques que permetin parlar en termes de "errejonistas" o "pablistas" a Podem . "Tenim una sola posició política respecte al PSOE" , ha dit després de considerar normal que els militants d'Podem pensin de forma diferent i uns vibrin més amb uns portaveus que amb d'altres.

Errejón , que ha negat que la seva relació amb Iglesias s'hagi ressentit, ha explicat que va conèixer el cessament de Pascual poc abans que s'anunciés, que li va expressar llavors el seu desacord al líder del partit i li va traslladar el "respecte i admiració" que sent per l'anterior secretari d'Organització de Podem, qui serà substituït pel secretari general a Aragó, Pablo Echenique.

Un substitut que, segons el secretari polític de Podem, és una proposta de "consens" que "desmadrileñiza" l'organització i pot "oxigenar" el partit.

Echenique serà ratificat com a secretari d'Organització en el Consell Ciutadà que Podem celebrarà dissabte que ve, en què s'analitzarà la situació política i les negociacions per formar govern, però també s'abordarà quin model organitzatiu és el més adequat per al Podem de la propera etapa.

En aquest punt, Errejón defensarà que cap model organitzatiu serveix per a tot i que, per tant, el partit haurà d'anar adaptant al nou cicle polític que obrirà la investidura i la formació del nou govern, però no es tracta -diu- d'una qüestió de persones.

el nou model, segons Errejón , ha d'apostar per una major federalització i construcció de moviment popular. En la seva opinió és hora de renovar la "màquina de guerra electoral" dissenyada per a un "cicle curt", que s'ha demostrat enormement reeixida, però que ha tingut també els seus costos a nivell organitzatiu.

per això, ara considera que aquest model "ha de reconvertir" per a un altre cicle polític "més pausat" i "assossegat" , en el qual l'organització presti major atenció al "arrelament" en els territoris.

Íñigo Errejón, que no es mostra partidari de parlar de "refundació", ha posat èmfasi que l'Assemblea de Vistalegre en la qual es van decidir els principis organitzatius de la formació estatge és "irrepetible" i en què Podem "s'està fundant dia a dia" amb discussions "sempre obertes" que -ha insistit- són més sobre "models" i no sobre "noms i cognoms" .

en la seva primera aparició pública després de la crisi interna provocada pel cessament de Pascual, un dels seus homes de confiança en el partit, Errejón també ha explicat quin és el repte que segons la seva opinió té Podem com a partit .

Una cosa que sempre ha defensat: atraure "els que falten". "Hem de pensar en un Podem de majories", ha conclòs.