Quantcast

L'autor del segrest de l'avió d'EgyptAir es lliura a la policia

El segrest de l'avió EgyptAir desviat avui a Xipre ha conclòs amb la posada en llibertat de tots els passatgers i tripulació i el lliurament de l'autor a les autoritats.

El segrestador , identificat com l'egipci Seif Eldin Mustafà , va deixar primer en llibertat els 55 passatgers i hores després als 7 tripulants, abans de sortir de l'avió amb les mans enlaire.

l'avió que havia sortit des de Alexandria amb destinació al Caire va ser desviat a Làrnaca ( Xipre ), on va aterrar a les 07.50 hora local (04.50 GMT). Tres hores després Mustafà alliberava a tots els passatgers, entre els quals hi havia 21 estrangers.

El seu mòbil roman incert fins al moment, doncs al principi tan sols es va informar que exigia lliurar una carta a la seva exdona, un xipriota que viu a prop de Làrnaca i que posteriorment va acudir-hi a petició de la policia. No obstant això, hores després la policia va confirmar que a més exigia la posada en llibertat de diverses dones empresonades a Egipte.

El director general del ministeri d'Afers Exteriors Aléxandros Zinon va descriure a Mustafà com una persona "psicològicament inestable" i va assenyalar que la policia havia buscat una solució negociada al segrest.

al mateix temps, les autoritats analitzaven el contingut de la carta que el segrestador havia llançat des de l'avió a la pista perquè se li lliurés la seva exdona. Mustafà havia abandonat Xipre en 1994.

Segons indiquen els mitjans locals, la carta de quatre pàgines escrita en àrab va passar al servei de traducció oficial.