Quantcast

Rajoy espera que el PSOE fracassi amb Podem per intentar la gran coalició

El president del Govern, Mariano Rajoy, esperarà a conèixer el resultat de la reunió que demà mantindran el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablos Iglesias, per trucar al secretari general socialista i reiterar-li la seva oferta d'un acord de govern .

Rajoy ha avançat aquesta posició en una entrevista a Onda Cero en què ha considerat que si Sánchez té prevista una reunió amb Iglesias per intentar formar un govern no tindria sentit que ell parlés abans amb el màxim responsable socialista. Per tant, si no hi ha entesa en aquesta entrevista de demà, serà quan faci efectiva la seva trucada.

"Si el PSOE pretén conformar un govern amb podem PP aquí no pinta res ", ha justificat el president en funcions. I so sí, ha reconegut que això només serà possible si el PSOE rectifica el seu rebuig a governar amb el PP , però creu que "hi ha un argument molt bo, que cada vegada queda menys temps perquè es convoquin les eleccions i ell ha intentat formar govern i no ho ha aconseguit ".

En aquestes circumstàncies, en Moncola ia Gènova ho tenen clar: "Quedarà una opció, la que jo he plantejat des del primer dia, que és la més respectuosa amb el resultat electoral, la qual jo crec que vol la majoria de la gent i la que més es porta a Europa ", ha tancat Rajoy.