Quantcast

Rajoy rectifica i compareixerà al Congrés per informar de l'acord amb Turquia en matèria de refugiats

L'Executiu va fer arribar aquest dilluns al registre de la Cambra l'escrit amb aquesta sol·licitud de compareixença, que serà tramitat avui per la Mesa i la Junta de Portaveus del Congrés i que es concretarà previsiblement per a la setmana que .

el secretari d'Estat de Relacions amb Les Corts, José Luis Ayllón, ha informat que no hi ha hagut un canvi de criteri respecte a que l'Executiu en funcions no s'ha de sotmetre al control d'un Parlament del qual no té la seva confiança. Però ha precisat que Rajoy ha decidit comparèixer de manera excepcional en una sessió informativa davant del ple del Congrés per la transcendència de l'assumpte debatut a Brussel·les. "El president del Govern compareixerà davant l'excepcionalitat d'una qüestió de contingut polític que es surt de l'ordinari" , ha subratllat el secretari d'Estat. < / p>

l'excepcionalitat de l'assumpte va ser l'argument adduït també pel Govern perquè abans de la cimera de Brussel·les comparegués en comissió el secretari d'Estat per a la Unió Europea per a informar de la posició espanyola en el Consell.

Una compareixença en què els grups parlamentaris van consensuar un text amb el mandat que havia de portar el cap de l'Executiu a aquesta reunió del Consell Europeu i en el qual es deixava clar que no podria avalar cap decisió que no respectés el dret internacional o que pretengués la devolució col·lectiva de refugiats a Turquia .

Ayllón recalca el caràcter excepcional de la compareixença de Rajoy i reitera que no hi ha hagut canvi de criteri respecte a la posició que ve defensant el Govern que no pot sotmetre al control d'aquest Parlament.

En aquest sentit, explica que la compareixença davant del ple de la Cambra baixa no pot interpretar-se com de control al Govern, sinó que és una sessió informativa , encara que en ella assumeix que hi haurà un debat habitual amb intervencions dels representants dels diversos grups parlamentaris.

diversos grups havien demanat ja que Rajoy comparegués per informar del Consell Europeu del 17 i 18 de març i aquestes sol·licituds anaven a debatre i votar-se demà a la reunió de la Junta de Portaveus.

el Govern ja havia enviat als grups el dia 19 de març un text amb les conclusions aprovades en el Consell Europeu i amb les aportacions espanyoles a aquest document perquè es pogués comprovar que Rajoy es va atenir durant les negociacions de Brussel·les al mandat del Congrés.