Quantcast

L'FBI accedeix a l'iPhone de l'assaltant de Sant Bernardino sense l'ajuda d'Apple

El Departament de Justícia dels Estats Units ha assenyalat que l'FBI ha accedit al telèfon iPhone utilitzat per l'autor d'un tiroteig a la localitat californiana de San Bernardino al desembre passat i que no necessitarà ia la ajuda d'Apple per desbloquejar l'aparell.

"l'FBI ha accedit amb èxit a les dades guardats en l'iPhone del terrorista de Sant Bernardino i, per tant, ja no necessita la ajuda d'Apple ", ha indicat en un comunicat la portaveu del Departament de Justícia, Melanie Newman.

Newman ha apuntat que els investigadors estan revisant la informació en el telèfon seguint els procediments estàndard en aquests casos .

la notícia arriba després que la setmana passada es cancel·lés una audiència al tribunal de Califòrnia on tenien previst comparèixer Apple i el Govern < / strong> després que les autoritats federals sol·licitessin la suspensió per provar un possible mètode d'accés a l'iPhone.

l'anunci posa fi a un dur pols entre el Govern i Apple que va arrencar quan la magistrada federal Sheri Pym va ordenar a mitjans de febrer a Apple ajudar l'FBI a accedir a les dades en el telèfon de l'autor del tiroteig a San Bernardino en què van morir 14 persones i que s'investiga com un cas de terrorisme.

Apple es va negar a accedir a les peticions del Govern , després d'adduir que en fer-posaria en perill la seguretat de tots els telèfons iPhone.

el Govern nord-americà ha assegurat que segueix sent "prioritari" el assegurar que els agents de la llei puguin obtenir informació digital "crucial" per protegir la seguretat nacional i la seguretat ciutadana, ja sigui mitjançant la cooperació de les parts implicades o recorrent als tribunals quan la cooperació falla.

"Seguirem perseguint les opcions disponibles per a aquesta missió, inclosa la cooperació dels fabricants i confiant en la creativitat tant del públic com del sector privat", va afirmar el Departament de Justícia en el citat comunicat.