Quantcast

Les grans incògnites dels atemptats de Brussel·les estan per aclarir una setmana després

El suposat terrorista que va fugir de l'aeroport segueix en parador desconegut, una vegada que Faysal Cheffou està lliure i passejant-se per Brussel·les. No s'han pogut sostenir les proves que li apuntaven com un dels integrants del comando suïcida que va fer explotar dues bombes a la terminal de l'aeròdrom. I entre els detinguts, ell era el principal inculpat. Així, una setmana després d'aquell atac de cor polítics de la Unió Europea, a ú es desconeix el nombre de terroristes que van participar i damunt de la taula hi ha m ás preguntes que respostes, una setmana després de la matança amb 35 morts i desenes de ferits.

amb l'alliberament de Cheffou són diverses preguntes més les que segueixen surant al aire sense solució possible, de moment. ¿Va rebre ajuda Khalid El Bakraoui en la massacre del metro? De qui? Quina relació hi ha entre les cèl·lules de París i Brussel·les? Quin paper ha jugat en tot això la captura de Salah Abdeslam, que va decidir no immolar a París?

La policia belga difon ara la gravació completa de la càmera de seguretat de l'aeroport on el tercer terrorista l'aeroport apareix empenyent la bomba més potent de totes , la qual per fortuna no va arribar a esclatar. Demanen així ajuda ciutadana per identificar-lo o localitzar-lo.

Volta a la casella de sortida per resoldre aquesta incògnita, una de moltes, perquè t odavía no se sap si va ser només un Khalid El Bakraoui o van ser dos els jihadistes que es van fer esclatar aquell matí al metro.

Tampoc se sap quants jihadistes hi ha fugits, ni fins on pot arribar la seva infraestructura a Brussel·les.

Les operacions dels últims dies han donat com resultat cinc detencions, cinc homes que estan acusats de pertànyer a organització terrorista tot i que -de moment- no s'ha confirmat que estiguin vinculats amb els atemptats de dimarts.