Quantcast

Whittier, el poble en el qual tots els seus veïns viuen al mateix edifici

No tots els pobles d'Espanya superen els 200 habitants . És un nombre escàs, que dóna opció fins i tot a que tots els veïns es coneguin entre si, però que alguns petits nuclis de la geografia espanyola tan sols superen en èpoques estivals. No obstant això, cap d'ells pot presumir que tots els seus habitants visquin en el mateix edifici.

Aquesta peculiaritat ens porta fins Alaska (Estats Units), on es troba el petit municipi de Whittier. Els seus 200 habitants viuen < strong> la Torre Begich , un edifici de 14 plantes construït a finals dels anys 50. Tal com explica 'la Vanguardia', tots els seus residents es van traslladar allí quan va ser acabada.

Donades les altes temperatures de la zona, els seus 14 plantes no acullen únicament habitatges . La Torre Begich també compta amb un hospital, una comissària, un supermercat, una oficina de correus o un hotel. Fins i tot l'oficina de l'alcalde es situa en aquest complex. L'únic servei bàsic que es queda fora, el col·legi, està connectat amb l'edifici a través d'un túnel.

L'acció de terratrèmols i tsunamis ha fet que la Torre Begich sigui l'única construcció que es manté en peu.