Quantcast

Mor el ciclista belga Antoine Demoitié després de ser atropellat per una moto en plena cursa

La família ciclista està de dol. Antoine Demoitié, de l'equip Wanty-Gobert, ha mort aquest diumenge com a conseqüència d'una caiguda i el posterior atropellament d'una de les motos de carrera de l'Gant-Wevelgem , un de les clàssiques per antonomàsia del món de la bicicleta.

Demoitié, de 25 anys d'edat, va ser traslladat al Centre Hospitalari Regional (CHR) Universitari de Lille per ser tractat dels greus traumatismes que va patir en la caiguda . "Un cop a terra, va ser colpejat violentament per una moto que el seguia i no va poder esquivar-", ha apuntat la premsa belga.

El ciclista belga havia confessat el seu desig de seguir els passos d'altres compatriotes com Philippe Gilbert o Tom Boonen, experts clasicómanos, i així poder lluitar la Gant-Wevelgem, una de les carreres més espectaculars per les curtes i explosives pujades que hi ha durant els més de 200 quilòmetres de competició.

Antoine Demoitié tenia una prometedora carrera per davant en la qual ja havia deixat mostres de la seva classe com a ciclista en la Volta a Finistère, la Handzame Classic i el Gran Premi Stad Zottegem.

La gendarmeria de la regió francesa de Nord-Pas-de-Calais ha estat l'encarregada d'anunciar la notícia, igual que la obertura d'una investigació per determinar les "circumstàncies que van poder causar la seva mort ".