Quantcast

Atemptats Brussel·les: Arresten el responsable de la documentació falsa dels jihadistes

La policia italiana va detenir ahir a la nit a un algerià a Sorrento, sud d'Itàlia, sobre el qual pesava una ordre de captura per part de les autoritats belgues per formar part d'una xarxa de falsificadors de documents que van ser utilitzats per terroristes implicats en els atemptats de París i Brussel·les.

Es tracta d ' Djamal Eddine Ouali, de 40 anys , i va ser arrestat davant de l'Església de la localitat de Bellizzi , a la província de Salern, informen els mitjans de comunicació italians.

El seu nom va aparèixer en un dels registres d'un domicili de falsificadors a Brussel·les a l'octubre de 2015.

Segons l'ordre de captura citada pels mitjans italians, l'algerià formava part de la una xarxa de falsificadors que proporcionava documents perquè terroristes i altres persones poguessin entrar i sortir d'Europa. < / p>

les investigacions per part italiana van començar quan l'algerià va acudir a renovar el seu permís de residència i es va comprovar que hi havia una persona homònima que estava sent buscada a Bèlgica.

per via d'Interpol, les autoritats italianes van enviar divendres passat la fotografia de l'algerià i la resposta va confirmar que era la persona sobre la qual pesava l'ordre de captura.

els investigadors italians estan ara tractant d'esbrinar els motius de la presència de Quali a el país i els seus contactes.

els mitjans apunten que pròximament es començaran els tràmits per a l'extradició a Bèlgica de l'arrestat