Quantcast

Una operació amb artificiers a Brussel·les deixa diversos ferits i tres detinguts

Tres homes han estat detinguts aquest divendres a Brussel·les en relació amb l'operació antiterrorista a la que dijous va ser arrestat un sospitós als afores de París, ha informat la Fiscalia federal belga, que va avançar la identitat de dos d'ells.

Aquest matí al carrer de Belgrade del districte de Forest de Brussel·les ha estat capturat Tawfik A., ferit a la cama per la policia, i al carrer de Mérode del barri de Sant Gilles ha estat detingut Salah A., ha precisat la Fiscalia en un comunicat.

a la tarda, al barri de Schaerbeek, també ha estat ferit de bala en una cama un altre sospitós a l'avinguda Rogier, al costat de la parada del tramvia de la plaça Meiser, del qual encara no s'ha conegut la identitat.

Res més ser capturat, algunes informacions apuntaven que podia ser el belga Mohamed Abrini , buscat com un dels còmplices de Salah Abdeslam -detingut divendres passat- en els preparatius dels atemptats de París del 13 de novembre. No obstant això, la Fiscalia federal ha sortit al pas per desmentir-ho, sense dir qui és.

El Ministeri Públic belga ha vinculat aquests tres arrestos amb la captura ahir als afores de París de Reda Kriket, de nacionalitat francesa i 34 anys, condemnat a Brussel·les al juliol de l'any passat en rebel·lia a deu anys de presó per terrorisme, el que va donar lloc a una euroordre llançada el 17 d'octubre. < / strong>

en aquest procés en rebel·lia contra Kriket també va ser sentenciat el belga Abdelhamid Abaaoud, abatut per la policia francesa el 18 de novembre passat, cinc dies després dels atacs jihadistes a la capital francesa -que van causar 130 morts i diversos centenars de ferits-, en els quals va ser una peça clau.

la detenció de Kriket a Boulogne-Billancourt i la troballa al seu apartament d'Argenteuil (també a la perifèria de París) hores després d'armes pesades i explosius fan pensar als investigadors en què s'havia planejat un atemptat imminent.

d'altra banda, ahir a la nit van ser arrestades sis persones a Brussel·les en el marc de les indagacions pels atemptats de dimarts passat a la ciutat, en què van morir 31 persones i altres 300 van resultar ferides.

dels sis -ha precisat la Fiscalia federal belga- tres han quedat en llibertat -Khalid A., Mariam A. i Ali E. i altres tres segueixen detinguts.

Es tracta d'un dels que van ser capturats davant de l'edifici de la pròpia Fiscalia, Fayçal Cheffou, i de altres dos individus capturats quan el seu vehicle sortia de l'autopista de circumval·lació de Brussel·les en direcció a Jette. Un d'ells és Abou A. De l'altre, no s'ha donat a conèixer el nom.

EL LAACHRAOUI es va immolar A L'AEROPORT

La Fiscalia belga ha confirmat aquest divendres que El Laacrhaoui, el qual tenia vinculació amb els atemptats de l'13-N a París, va ser el segon suïcida que es va immolar a l'aeroport de Brussel·les dimarts passat, causant més d'una desena de morts. < / p>

quant a l'home del barret que apareix al costat dels germans en la imatge difosa dels sospitosos de causar les explosions al metro i en la pròpia terminal de sortides de Zaventem, diaris belgues com 'Le Soir' apunten al fet que podria tractar-se del detingut Fayçal Cheffou, resident a Brussel·les , sobre qui hi ha sospites que va actuar com reclutador i que treballaria habitualment com periodista freelance.