Quantcast

Bèlgica anuncia l'enviament de caces F-16 per bombardejar l'Estat Islàmic

El primer ministre belga, Charles Michel, ha confirmat aquest divendres que Bèlgica enviarà pròximament caces F-16 per bombardejar l'Estat Islàmic (EI).

En unes declaracions a els mitjans de comunicació després de reunir-se amb el secretari d'estat dels EUA, John Kerry, Michel ha indicat que el mandat per a aquesta missió ja ha estat discutit amb el Parlament.

el passat dia 3, Bèlgica començar a debatre al Parlament si ha de trametre a Síria avions F-16 , les operacions estaven limitades a l'Iraq, a petició d'EE. UU. i per tal de reforçar la lluita internacional contra l'EI. Michel ha indicat davant Kerry que el mandat per a aquesta missió ja ha estat discutit amb el Parlament.

"Estem plenament convençuts que els desafiaments que enfrontem tots junts, els desafiaments de seguretat, també suposen defensar els nostres valors comuns que compartim Europa i EE. UU. ", apunta el primer ministre belga.

" Som grans democràcies. compartim conviccions, la llibertat d'expressió, la tolerància, la diversitat i l'obertura de les nostres societats, valors que hem de defensar amb tota la nostra determinació ", ha recalcat.

A més, Michel ha promès que Bèlgica i els altres països afectats pel terrorisme "restauraran els seus valors" tot i els intents dels terroristes de derrotar-los, i que el país ha de " estar a l'altura "de l'aliança amb els Estats Units.