Quantcast

Salah Abdeslam va renunciar en l'últim moment a immolar a l'Stade de France

Salah Abdeslam ha canviat la seva forma d'actuar davant la justícia belga després dels atemptats de dimarts passat a Brussel·les. El gihadista, detingut divendres passat en Molenbeek, ha sol·licitat la seva extradició a França després de negar-se "rotundament" en un primer lloc a això. Això sí, abans de demanar-ho, el responsable dels atemptats de París el passat mes de novembre ha decidit carregar la culpa d'aquests atacs al seu germà Ibrahim, assenyalant que va renunciar a immolar a l'Stade de France de la capital gala.

"Vaig llogar els cotxes i vaig gestionar els hotels per preparar els atemptats de París. Vaig fer tot això a petició del meu germà Brahim. El dia dels atemptats, portava un cinturó d'explosius (… ) Preparats per atemptar, era al Renault Clio amb Bilal Hadfi i dues persones més, de les que ignoro el seu paper. Jo conduïa el cotxe i havia d'anar a l'estadi de França per inmolarme dins amb els meus còmplices ", ha explicat Abdeslam, segons recull la cadena 'BFM' als investigadors belgues.

segons el gihadista detingut divendres passat a Brussel·les, finalment es va fer enrere i va canviar de decisió a última hora. Per què? No ho relata, això sí, assegura que ho va fer "quan va aparcar el vehicle". "Vaig deixar als membres del comando i vaig reprendre la marxa. Vaig deambular per atzar i vaig aparcar el cotxe no sé on", apunta Abdeslam.

Més tard, Abdeslam va pujar al metro, d'aquí les imatges en què es li veu minuts després de les primeres explosions, i es va desfer en una paperera del carrer del seu cinturó amb el qual havia de immolar-se. a continuació, va comprar un mòbil per trucar a Mohamed Abrimi, el qual està en crida i cerca, i que formava part del comando que va atemptar i del que formaven part "nou persones".

No és l'únic relat difós per diverses cadenes de televisió sobre les intencions d'Abdeslam. Segons 'VTR', el líder dels atemptats de París pretenia organitzar un tiroteig a Brussel·les, juntament amb Mohamed Belkaid, abatut tres dies abans en una operació antiterrorista, en paral·lel a altres atemptats amb bomba , informa l' cadena VRT, tal com va succeir a la ciutat francesa. Un pla que va fracassar després de les detencions del passat dia 15 de març al barri de Forest (Brussel·les) i d'on va fugir, presumiblement el mateix Abdeslam.