Quantcast

Els germans El Bakraoui, els suïcides de Brussel·les, estaven en una llista 'negra' dels EUA

Ibrahim i Khalid El Bakraoui , responsables de les explosions a l'aeroport de Brussel·les que van deixar almenys 12 morts dimarts passat, no eren desconeguts per als serveis d'intel·ligència dels Estats Units. La cadena de televisió 'NBC' ha assegurat que el govern d'Obama tenia a dos homes en una llista 'negra' antiterrorista que els assenyalava com "amenaça potencial".

La informació , que hauria estat apuntada per dos alts funcionaris no especificats, que tenia Estats Units sobre els dos jihadistes era "important", ja que tant Ibrahim com Khalid eren al llistat abans del 18 de març, data en què va ser detingut el seu líder logístic, Salah Abdeslam, i la detenció va poder precipitar l'atemptat de dimarts passat a la capital belga.

Les històries dels germans abans d'aquest dia són ben diferents. Mentre que Khalid va violar 1 condicional en parlar amb un còmplice criminal dins d'un vehicle, cosa que el va portar a entrar a la presó encara que més tard va ser alliberat perquè la justícia va entendre que no va faltar a la resta de condicions, entre elles, la mostra d'una radicalització.

Per la seva banda, Ibrahim va tenir una forta polèmica amb Turquia, on va ser expulsat a l'estiu cap a Holanda després de ser considerat un "combatent estranger" . Pel que sembla, el govern va entendre que no tenia antecedents i que en tenir el passaport en regla podia entrar sense problemes al país.