Quantcast

Atemptat de Brussel·les: Tres mesos buscant el suïcida del metro per col·laborar amb els terroristes de París

El Bakraoui, identificat per les autoritats belgues com el terrorista que es va fer explotar a l'estació de metro dimarts passat, era buscat en el marc de la investigació dels atemptats de París. Segons ha anunciat la fiscalia belga, se li buscava per haver llogat sota un nom fals un habitatge en Charleroi (sud de Bèlgica) utilitzada per alguns assaltants del 13 de novembre abans de l'atac . < / p>

d'aquesta manera, el fiscal reconeix ara que des l'11 de desembre pesaven sobre ell dues ordres d'arrest -internacional i europea- emeses pel jutge antiterrorista a càrrec de la part belga de la investigació dels atemptats que van deixar 130 morts a París. De fet, encara aquest dijous es podia veure a la pàgina d'Internet de la Interpol la "fitxa vermella" contra aquest home , de 27 anys i nacionalitat belga, buscat per Brussel·les per "terrorisme".

Khalid El Bakraoui, afegeix la fiscalia, era sospitós de "haver llogat, amb l'ajuda d'un fals carnet d'identitat belga a nom d'Ibrahim Maaroufi, una habitació a la rue du Fort de Charleroi que hauria servit d'amagatall al grup terrorista implicat en els atemptats de París i que ha va ser registrada el 9 de desembre ".

dimarts passat, poc després de les 9 del matí, Khalid va dur a terme un atac suïcida a l'estació de fico de Maelbeek, molt a prop de les institucions europees a Brussel·les, que va deixar una vintena de morts .Una hora abans, el seu germà gran Ibrahim, amb un altre kamikaze que aquest dimecres era identificat com Najem Laachraoui -igualment vinculat als atemptats de París-, havia provocat una doble explosió al hall de sortides de l'aeroport internacional de Brussel·les Zaventem.

en total, almenys tres membres del comando de Brussel·les haurien participat, de manera més o menys directa, en els atacs de novembre a París , establint així un vincle formal entre els atemptats més mortals en la història de Bèlgica i França. A més dels germans El Bakraoui, Najim Laachraoui -l'altre suïcida de l'aeroport- està relacionat amb els atemptats de París. Laachraoui està considerat pels investigadors gals com artificier i possible coordinador. El seu ADN es va trobar en el material explosiu de l'Estadi de França ia Bataclan, així com a l'apartament de la comuna de Brussel·les de Schaerbeek, on aparentment es van preparar les bombes de l'atemptat de Brussel·les. A més, va ser identificat en un control a la frontera austríaca al costat de Salah Abdeslam quan venien d'Hongria.