Quantcast

La companyia Antonio Gades s'instal·la al Teatre Victòria

La companyia de referència de la dansa espanyola i flamenca presentarà del 30 de març al 10 d'abril Carme i del 13 al 24 d'abril Fuenteovejuna.

Aquesta és una cita ineludible per als aficionats que van viure en primera persona la màgia i el talent del llegendari coreògraf Antonio Gades i, també, per a les noves generacions que vulguin descobrir una manera de fer que es s'ha constituït com clàssica.

Carme, inspirada en l'obra de Prosper Merimée, és la primera creació a quatre mans d'Antonio Gades i Carlos Saura.

aquesta producció utilitza la intensitat de la partitura de Bizet i la contraposa a la sensualitat, passió, amor i rivalitat reflectits en el flamenc més autèntic interpretat en directe.

28 anys després de la seva creació n, la Carmen d'Antonio Gades i Carlos Saura continua impactant als espectadors de tot el món. Aquesta és una obra revolucionària en el seu temps que avui s'ha convertit en un clàssic de la dansa espanyoles la, en el principal cavall de batalla de l'actual Companyia Antonio Gades

Fuenteovejuna, amb la participació d'Antonio Canales com a artista convidat, posa de manifest tot el poder d'expressió de la dansa espanyola. l'obra està inspirada en el text homònim de Lope de Vega.

Aquesta història, que posa en relleu la dansa folklòrica , la dansa estilitzada i com no podia ser d'altra manera el flamenc, gira entorn de la lluita solidària d'un poble contra la tirania d'un cacic, símbol del despotisme i dels privilegis inamovibles de les classes dominants.

En aquest gran espectacl o expressa tota l'herència d'Antonio Gades a l'àmbit artístic .: la seva confiança en la riquesa i poder expressiu de la dansa espanyola en tota la seva extensió.

Basada en el repertori del llegendari coreògraf Antonio Gades la companyia fa gala d'una escola particular definida pel mestre Gades en major manera que la resta de formacions espanyoles.

Sota la direcció artística de Stella Arauzo, la companyia barreja diverses generacions d'artistes que fan possible la transmissió dire cte de les línies que caracteritzen l'escola gadesiana, un llenguatge estètic i depurat, alhora que arrelat en les tradicions i la cultura del poble espanyol.