Quantcast

Barcelona fomentarà l'ocupació de persones amb discapacitat

La Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha adjudicat el contracte de manteniment de les fonts de la ciutat comtal per 18 milions d'euros (sense IVA) per al període 2016-2020.

El nou contra to incrementa el nombre de treballadors i fomenta l'ocupació de les persones amb discapacitat o amb dificultats particulars d'inserció en el mercat laboral. D'aquesta manera, Barcelona tindrà un MANTENIMENT o més especialitzat de les gairebé 2.000 fonts de la ciutat.

L'objecte del contracte és el manteniment de les fonts de beure, de les fonts naturals i de les font s ornamentals de Barcelona, ??així com l'execució de les obres de conservació i reparació. El contracte inclou el foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat i, a diferència del contracte vigent fins aquest moment, la proposta adjudicada per l'ajuntament divideix la ciutat en tres lots .: en el primer lot i com a novetat s'inclou el manteniment de 7 fonts naturals situades al casc urbà de Barcelon a, com per exemple, la font d'en Barret i la font d'en Fargas, entre d'altres; també de les 1.643 fonts de beure. Aquest lot ha estat adjudicat a Foment de Construccions i Contractes per un import de 2.959.973 euros, sense IV A.

En el segon lot les 209 fonts ornamentals de la ciutat. Adjudicat també a Foment de Construccions i Contractes per 10.000.188 euros sense IVA.

En el lot tercer, les 103 fonts ornamentals de la muntanya de Montjuïc, incloent la Font Màgica i Eix Maria Cristina. Aquest tercer lot s'ha adjudicat a la UTE Aquambiente-ACSA, per un import de 4.974.336 euros, sense IVA.

Les millores mediambientals que inclou el nou contracte contemplen la racionalització de consums elèctrics i d'aigua, el control de les fuites de les fonts ornamentals, la conservació d'amfibis i de flora, la millora de la qualitat de l'aigua i l'ambientalització de la flota de vehicles i la mobilitat sostenible.

< p> En relació a la mobilitat sosteni ble, la flota de vehicles és elèctrica. Està integrada per 12 vehicles, 10 del tipus furgoneta d'inspecció, 1 motocicleta i 1 bicicleta amb emissions contaminants zero.