Quantcast

Anonymous contra l'IS: "Anem a tornar-los el cop"

Tornen a la càrrega contra l'IS amb el seu reconeixible lema "Som Anònims. Som Legió. No perdonem. No oblidem. 'Esperadnos!". Anonymous, el col·lectiu de hackers i activistes en línia, ha llançat una nova ofensiva contra els terroristes islamistes després de la massacre d'aquest dimarts a Brussel·les: "la llibertat està una altra vegada en el punt de mira" i això no es pot consentir. "Anem a tornar-los el cop" .

En un vídeo publicat a YouTube, els 'hackers' recorden que ja han atacat centenars de pàgines web i comptes de Twitter relatives a l'Estat Islàmic. Ara, seguiran ampliant la seva ofensiva: "Anem a castigar a l'Internet Profund ja robar-li les bitcoins" .

Cal saber que la gran majoria dels navegants d'internet només fem servir una petita part d'aquest gran món. Una capa superficial. Però hi ha una altra, molt més desconeguda, l'anomenat Deep Web, que va més enllà dels servidors legals i que actua com a carreró fosc perquè es cometin tota mena d'actes delictius: des de la venda de droga a la distribució de pornografia infantil. I és en aquest inflamandode la xarxa on es mou bona part de la propaganda gihadista . El bitcoin és una espècie de moneda virtual i com a tal pot ser acceptat com a mitjà de pagament. És una mena de bé o article d'internet que es pot obtenir de diferents maneres. Però sobretot, i molt important, les transaccions que es fan amb bitcoins són totalment anònimes.

Anonymous ja ha destruït més de 100 pàgines web, més de 100.000 comptes de Twitter i gairebé 6.000 vídeos relacionats amb l'IS. Ataquen perfils que es dediquen a difondre propaganda, llocs web que serveixen de punt de trobada per radicals i fins i tot han publicat una llista de simpatitzants de l'Estat Islàmic. Una lluita no armada que ja es coneix sota el nom de OpIceISIS, operació congelar l'IS.