Quantcast

Atemptat a Brussel·les: Connexió amb Espanya dels autors de l'atac a Bèlgica

La pregunta és si algun dels tres 03:00 terroristes implicats directament en l'atac a Brussel·les ha trepitjat sòl espanyol o si van passar per Espanya per visitar el Marroc . Els serveis d'intel·ligència creuen que és molt probable que els ara identificats per Bèlgica hagin viatjat al Marroc i es tracta d'estudiar les dates, les persones a les que van poder veure i els motius d'aquest desplaçament si és que es va produir.

Malgrat ser nascuts a Europa, les seves arrels estan en el nord d'Àfrica. Els investigadors, tal com publica el diari El Mundo que cita fonts d'Interior, tenen clar que el trànsit des del país centreeuropeu a Espanya per arribar al Marroc és el més important al costat del que representen els que viatgen des de França. Ara s'estan batia bases de dades de Trànsit i del port d'Algesires per comprovar si s'han produït aquests desplaçaments en les denominades operacions 'Pas de l'Estret'.

D'altra banda, les forces de seguretat belga han aportat a Espanya -igual que a la resta de països de la UE altres identitats de sospitosos de pertànyer a les trames relacionades amb els atemptats de París i de Brussel·les. De moment, només apareixen vincles amb Alemanya, però la investigació encara és incipient .

Els investigadors tenen la certesa que els terroristes de Brussel·les i els de París van parlar diverses vegades per telèfon. almenys un mòbil dels terroristes de l'13-N va contactar amb alguns dels autors de la massacre de la capital belga, el que ha aixecat encara més suspicàcies policials sobre la manca de col·laboració policial en temps real entre països.