Quantcast

La Cerdanya, 23 de març 2016: 18 DETINGUTS PER UN DELICTE CONTRA LA SALUT PÚBLICA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 18 persones a Cerdanya i a Osona com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i organització criminal. Aquest és el resultat de l’operatiu desplegat el passat 17 de març a la capital ceretana que va finalitzar amb la detenció de 16 persones a Puigcerdà, una a Manlleu i una a Vic. Entre els detinguts hi havia un funcionari judicial investigat com a presumpte autor d’un delicte de revelació de secrets.

A finals de novembre de 2015 els Mossos van detectar la presència d’un grup de persones que presumptament es dedicava al tràfic de substàncies estupefaents a la zona centre de Puigcerdà. Després de diversos dispositius de vigilància, els mossos van constatar un degoteig constant de consumidors que entraven en un establiment situat al carrer Dr. Piguillem, on compraven la droga. La investigació va posar al descobert que es tractava d’una organització criminal que tenia una estructura molt ben organitzada. Fins hi tot la xarxa havia creat dues empreses de serveis per donar cobertura legal a l’organització. Els investigadors van esbrinar també que el grup tenia un contacte als jutjats de Puigcerdà que els passava informació.

Durant els escorcolls, es va comissar 230 grams de cocaïna de roca, de gran puresa, 800 grams de haixix, 4.070 euros, 1.900 dirhams i 4 bàscules de precisió. El total de la substancia comissada estaria valorada en més de 40.000 euros, un cop adulterada i distribuïda. Des de l’inici de la investigació aquestes persones haurien distribuït més de 2 kg de cocaïna.

Els detinguts tenen entre 27 i 69 anys i són de nacionalitats espanyola, marroquina i romanesa. Vuit d’ells tenien antecedents la majoria per delictes contra la salut pública. El 18 de març van passar a disposició judicial i es va decretar l’ingrés a presó per a sis d’ells i la llibertat amb càrrecs per la resta.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.