Quantcast

Un australià desperta del coma parlant en xinès

Aquest jove anomenat Ben McMahon va patir un greu accident de trànsit que el va fer entrar en coma. Afortunadament, va aconseguir despertar-passada una setmana, encara que va sofrir una seqüela realment increïble. I és que, tot i ser australià , tan sols era capaç d'expressar-se en xinès mandarí , segons publica BBC.

Pel que sembla, com a fruit de la forta col·lisió que va patir, se li va oblidar del tot la seva llengua materna, i només sabia parlar en perfecte xinès, tot i que és un idioma que només havia estudiat a nivell bàsic a l'escola, i en el que mai havia aconseguit expressar-se.

Tot i que és una situació d'allò més estranya, no és la primera vegada que algú desperta del coma parlant una llengua que no és la seva. Es tracta del síndrome de l'idioma estranger, sobre el qual els experts encara no tenen moltes respostes.

Tot i que no recorda gairebé res de l'accident, es va colpejar més fortament a la banda esquerra del cap, on es troba l'àrea de Broca, associada a l'aprenentatge del llenguatge .

Per fortuna, McMahon, de 24 anys, ha aconseguit tornar a parlar en anglès, recuperant així la seva llengua materna. Però a més, el jove n o ha oblidat el xinès mandarí, gràcies a la qual cosa ha aconseguit trobar núvia gràcies a un programa de cites xinès.