Quantcast

Atemptat a Brussel·les: Continua la recerca del tercer sospitós

La Policia belga prossegueix amb la recerca del tercer sospitós dels atemptats de Brussel·les. Najim Laachraui , identificat com un dels terroristes presents a l'aeroport de Zaventem, finalment no ha resultat ser l'home detingut pels agents en les últimes hores, tal com informaven a primera hora d'aquest dimecres mitjans com 'DH' o 'la Lliure'.

la Fiscalia de Bèlgica donarà una roda de premsa a les 13.00 hores per revelar més detalls sobre la investigació, però han estat els propis diaris belgues els que desmentien la detenció Najim Laachraui.

de Laachraui no només se sospita que va estar directament implicat en els atemptats de Brussel·les, sinó també a la xarxa que va dur a terme els que es van produir a París el passat 13 de novembre, i que van matar a 130 persones.

el seu ADN es va trobar en el material explosiu utilitzat a la capital francesa . Els serveis secrets ho tenien en el seu punt de mira, en particular perquè tenien constància que hi havia anat a Síria al febrer de 2013.

Al setembre passat va ser objecte d'un control, a la frontera entre Àustria i Hongria en què va donar una identitat falsa -Sufiane Kayal -.

Anava llavors acompanyat de dos presumptes membres de la xarxa que va atemptar a París: el francès Salah Abdeslam, arrestat divendres passat a Brussel·les i l'algerià Mohamed Belkaid , abatut per la policia tres dies abans també a la capital belga.

Laachraui té 24 anys i nacionalitat belga. Procedeix del barri Schaerbeek i se'l relaciona amb les xarxes jihadistes en un altre sumari en què la justícia belga ha de dictar sentència el proper mes de maig.

La Fiscalia va demanar a febrer 15 anys de presó contra ell per haver reclutat a diversos dels seus amics per a l'Estat Islàmic (EI).