Quantcast

Detingut el presumpte 'cervell' dels atemptats de Brussel·les

El tercer sospitós de l'atemptat de l'aeroport de Brussel·les de dimarts, identificat com Najim Laachraui, va ser detingut avui al districte de Brussel d'Anderlecht per forces especials de la policia belga, han indicat "La Dernière Heure" i "RTL". < / p>

Amb tan sols 25 anys Najim Laachraoui s'havia convertit en un dels jihadistes més temuts i buscats d'Europa . Les autoritats el van identificar a les imatges de les càmeres de seguretat de l'aeroport: seria l'home amb barret que acompanyava els dos kamikazes que es van immolar en l'atac perpetrat ahir i en què van morir 11 persones.

Es considera que pot ser el cervell dels atacs.

Nijam Laachraoui està relacionat amb els atemptats de novembre a París. De fet, el seu ADN es va trobar en part del material explosiu.

Nijam Laachraoui va viatjar a Síria el febrer de 2013 i va tornar a Europa poc després. Va llogar una casa a Auvelais, al sud de Brussel·les. Fins ara havia estat concido com Soufiane Kayal, la identitat falsa amb la qual viatjava per Europa i amb la que va llogar la casa. Amb aquest nom va ser també identificat en un control de fronteres entre Hongria i Àustria el passat mes de setembre, en un viatge al que li va poder haver acompanyat Salah Abdeslam, un altre dels autors de l'13N.