Quantcast

Najim Laachraoui, el gihadista més buscat

Amb tan sols 25 anys Najim Laachraoui s'ha convertit en un dels jihadistes més temuts i buscats d'Europa. Les autoritats l'han identificat en les imatges de les càmeres de seguretat de l'aeroport: seria l'home amb barret que acompañaba als dos kamikazes que es van immolar en l'atac perpetrat ahir i en què van morir 11 persones.

Es considera que pot ser el cervell dels atacs.

Nijam Laachraoui està relacionat amb els atemptats de novembre a París. De fet, el seu ADN es va trobar en part del material explosiu.

Nijam Laachraoui va viatjar a Síria el febrer de 2013 i va tornar a Europa poc després. Va llogar una casa a Auvelais, al sud de Brussel·les. Fins ara havia estat concido com Soufiane Kayal, la identitat falsa amb la qual viatjava per Europa i amb la que va llogar la casa. Amb aquest nom va ser també identificat en un control de fronteres entre Hongria i Àustria el passat mes de setembre, en un viatge al que li va poder haver acompanyat Salah Abdeslam, un altre dels autors de l'13N.