Quantcast

Al voltant de 150 persones es concentren per donar suport al poble belga

El poble andorrà també s'ha volgut sumar a la resta del món i mostrar el seu condol a la comunitat belga que aquest dimarts va patir un doble atemptat terrorista en què van perdre la vida 34 persones i va deixar centenars de ferits a Brussel·les.

Al voltant de 150 persones s'han concentrat a la plaça Lídia Armengol, entre elles gairebé totes les autoritats polítiques del país, encapçalades pel cap de Govern, Toni Martí, i la subsíndica general, Mònica Bonell. També ha participat en el minut de silenci el cònsol honorari de Bèlgica, Marc Ostoja-Kuczynski.

El cap de Govern, Toni Martí, ha transmès la solidaritat dels andorrans i ha tingut paraules d'ànim per a tota la comunitat belga, i principalment per als 300 belgues que viuen al Principat. A més, ha rebutjat qualsevol atemptat contra els valors del continent europeu, i confia que aquests actes reforçaran la coordinació policial i la cohesió entre països. Tot i que Andorra no és un dels objectius principals dels terroristes islàmics, «no hi ha cap país lliure de sofrir en algun moment, i les autoritats andorranes estan treballant per lluitar contra aquests fets». Martí s'ha mostrat convençut que «els valors democràtics perduraran independentment que aquesta gent vulgui atemptar contra això, són valors massa forts».

Per la seva banda, la subsíndica general, Mònica Bonell, també ha volgut mostrar el seu condol i el del Consell General, i ha lamentat que «hi ha algú que decideix per tu quan has de deixar de viure». Finalment, ha reconegut la perillositat de la situació que viu Europa i la dificultat de controlar-la, però ha reivindicat la necessitat de lluitar igualment contra el terrorisme.