Quantcast

Atemptats de Brussel·les: L'Estat Islàmic assumeix l'autoria dels atacs

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va assumir la autoria dels atemptats a Brussel·les que van causar avui almenys 34 morts i 200 ferits, va anunciar l'agència de notícies Amaq , vinculada a aquesta organització jihadista.

en un comunicat, difós en anglès i que no va poder ser verificat, assenyala que combatents de l'EI "van detonar una sèrie de bombes, cinturons i aparells explosius, el dimarts , contra l'aeroport i una estació de metro del centre de Brussel·les, capital de Bèlgica, un país que participa en la coalició internacional contra l'Estat Islàmic ".

" combatents de l'Estat Islàmic van obrir foc dins de l'aeroport de Zaventem, abans que diversos d'ells detonessin seus cinturons explosius, a més, un màrtir va detonar el seu cinturó explosiu a l'estació de metro de Maalbeek " , ha precisat la nota, que va afegir que els atacs van causar "més de 230 morts i ferits".

En els fòrums jihadistes predomina un ambient de eufòria per aquests atacs i es prodiguen també missatges d'incitació per atacar els països occidentals, sobretot els que participen en la coalició militar contra l'EI a l'Iraq i Síria.

També es van publicar en aquests fòrums ia Twitter missatges en francès amb anuncis falsos pel que fa a la col·locació de suposades bombes en altres llocs de la capital europea, com la Comissió Europea, la Universitat Lliure de Brussel·les o l'hospital CHU Sant Pierre.

almenys 34 persones van morir i 200 més van resultar ferides < / strong> en els atemptats d'avui a l'aeroport de Zaventem, a Brussel·les, i l'estació de metro de Maalbeek, van informar l'alcalde de la ciutat, Yvan Mayeur, i la ministra belga de Sanitat, Maggie de Block

< p> Aquests atacs es van produir després de la detenció en aquesta ciutat el passat divendres de Salah Abdeslam , el gihadista al qual s'atribueix l'autoria logística dels atemptats del passat 13 de novembre a París.