Quantcast

Atemptats Brussel·les: 34 morts en els atacs a l'aeroport i al metro

Poc abans de les vuit del matí dos fortes explosions a l'aeroport de Zaventem, a Brussel·les, feien témer el pitjor. Les explosions s'han produït al hall de sortides, una d'elles al costat del taulell d'American Airlines; una altra al costat de Brussels Airlines. Segons la premsa belga les autoritats han trobat després al lloc dels fets una tercera bomba que no hauria arribat a fer explosió.

Segons ha confirmat l'alcalde de Brussel.les Yavn Mayeur 34 persones haurien mort, 106 persones haurien estat ferides en l'atemptat del metro i altres 92 a l'aeroport.  Segons han narrat els testimonis dels fets la força de l'explosió ha provocat l'ensorrament de part del sostre de la sala, i s'han deslligat escenes de pànic.

El primer ministre belga, Charles Michel, ha afirmat avui que « aquest és un moment negre » per al país, després de confirmar que hi ha nombrosos morts i ferits, alguns greus, però sense donar xifres oficials. Al costat d'ell el fiscal han confirmat que almenys una de les explosions de l'aeroport de Zaventem ha estat provocada per un terrorista suïcida .
Ja a primera hora Belgian News, una agència esmentada per Reuters, compte que abans de les dues explosions s'han escoltat trets i crits en àrab, i al televisió belga ha explicat que s'ha trobat un kalaixnikov al hall de l'aeroport.

Les autoritats belgues ja han elevat al nivell màxim l'alerta per risc d'atemptat terrorista, segons el portaveu del Ministeri de l'Interior a la RTL. França ha decretat el tancament immediat de la seva frontera amb Bèlgica i, a Espanya, el Ministeri de l'Interior, ha convocat una reunió urgent aquesta tarda a les 17.00 per tractar la situació després dels atemptats.

Des de primera hora del matí s'han penjat a les xarxes socials nombroses fotografies que reflecteixen una situació dantesca, tant a l'aeroport com al metro.