Quantcast

El primer ministre belga diu que és un "moment negre" per al país

El primer ministre belga, Charles Michel, ha afirmat avui que "aquest és un moment negre" per al país, després de confirmar que hi ha nombrosos morts i ferits, alguns greus, en els atemptats de Brussel·les.

"Hi ha nombrosos morts i ferits, alguns greus", ha assenyalat en una roda de premsa Michel, en la qual no va donar xifres concretes de víctimes però va demanar a la població que "en aquests moments més que mai" mantingui "la calma".

Els atemptats es van produir a l'aeroport internacional de Zaventem, proper a Brussel·les, ia l'estació de metro de Maalbeek, al barri de les institucions europees .

"Demanaré a tothom que faci prova de calma, però també de solidaritat", ha sostingut, i alhora ha reconegut que es tracta d ' "una prova difícil" i han de "afrontar units i amb solidaritat".

"Seguirem la situació minut a minut" , ha assegurat.

el primer ministre va explicar que s'han pres una sèrie de mesures de seguretat addicionals després d'elevar al nivell màxim l'alerta terrorista a tot el país, com el desplegament d'efectius militars, el reforç del control a les fronteres i restriccions per al transport públic.

Així mateix va dir que Bèlgica està totalment determinada a respondre a aquesta situació de la manera més adequada possible i que s'ha posat a disposició de la població un nombre d'urgència, el 1771.

"Ara la prioritat és tractar a les víctimes", va sostenir.

"El primer és avaluar la situació pel que fa a identitat de persones, si són belgues o estrangers, i contactar amb les ambaixades ", va continuar