Quantcast

Atemptats Brussel·les: Interior convoca aquesta tarda reunió urgent

El Ministeri de l' Interior ha convocat per a les 17.00 hores una reunió de la taula d'avaluació de l'amenaça terrorista ia les 18:30 hores a la comissió de seguiment del Pacte d'Estat contra el terrorisme gihadista després dels atemptats perpetrats avui a Brussel·les (Bèlgica).

Així ho ha assenyalat el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, en declaracions a TVE, on ha indicat que a la primera reunió assistiran responsables de la lluita antiterrorista que estudiaran la possibilitat d'elevar l'actual nivell d'alerta 4 d'una escala de 5.

una hora i mitja més tard, Fernández Díaz ha anunciat que presidirà la reunió de la Comissió de Seguiment del acord per Consolidar la Unitat en Defensa de les Llibertats i en la Lluita contra el Terrorisme Yihadista estan citats els partits que han subscrit el pacte: PP, PSOE, Ciutadans, UpyD, Coalició Canària, Fòrum Astúries, Unió del Poble Navarrès, Unió Democràtica de Catalunya i Partit Aragonès Regionalista.

Des del passat 26 de juny, després dels atemptats perpetrats a França, Tunísia i Kuwait, el nivell d'alerta antiterrorista es manté en el 4 dins 1 escala de 5.

en aquest nivell 4, que suposa una especial prevenció, protecció i investigació en infraestructures crítiques, es va decidir seguir després dels atacs ocorreguts al novembre a París, si bé Interior va decidir reforçar amb més vigilància .

El nivell 5 només s'activaria si els serveis d'informació i intel·ligència detecten la imminència d'un atemptat a Espanya.