Quantcast

Margallo atribueix els possibles atemptats de Brussel·les al ISIS

Quan encara no s'ha confirmat si les explosions de Brussel·les en el matí d'aquest dimarts són producte de nous atemptats jihadistes, Espanya conserva la màxima mesura de seguretat possible , que inclou controls en centres de passatgers -aeroports i estacions- i en les infraestructures crítiques, a més de plans especials posats en marxa per les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Cal recordar que l'esmentada alerta es va elevar després dels atemptats a la revista Charlie Hebdo a París, al gener de 2014. Un nivell de risc d'amenaça que també es va mantenir després de la matança de París, el passat 13 de novembre.

EL cas és que e l ministre en funcions d'Afers Exteriors i Coorperación, José Manuel García-Margallo, ha atribuït a un atemptat terrorista comès per DAESH -conegut com a Estat Islàmic- les explosions que han tingut lloc aquest dimarts a l'aeroport de Zaventem i al metro de Brussel·les.

En una entrevista a Cadena COPE el ministre ha dit estar "commocionat" després de conèixer la notícia. Les xifres oficials parlen de desenes de morts com a conseqüència de les explosions registrades, que s'han repetit a l'aeroport i la xarxa de metro. "És un fenomen d'extraordinària gravetat i entraodinariamente seriós" , ha dit en al·lusió al terrorisme gihadista.

Margallo ha destacat la "nova" forma d'aquests terroristes, i ha recordat la "preparació" dels atemptats terroristes que es van produir el passat mes de novembre a París. diversos testimonis de les explosions han assegurat que han escoltat diversos trets i un crit "en àrab" d'una persona abans que es registressin les detonacions a la terminal d'American Airlines.